Lyckliga människor, hälsosamma friskfisk

HUR KOMMER DU BLI IHÅGKOMMEN?
Att leva gott, äta bra och samtidigt vara hälsosam. Att vara en frisk fläkt, en fantastisk medmänniska och visa vägen genom sin livsstil och livsglädje. Att hjälpa och ta hand om andra. Att vara den person som folk vänder sig till med frågor. Är det den slags människa du är eller egentligen vill vara? Kom ihåg, för att kunna ge andra av dig själv så måste du kontinuerligt först ta hand om dig själv.

När du äter bra, tränar regelbundet, sover bra, har fina relationer och är nöjd med dig själv så lyser du som en stjärna. Du och alla andra som lever på det sättet blir till fantastiska exempel och föredömen för alla som har äran att vara i er närhet. Det är någon slags kraft runt er. Det för så mycket gott med sig av att vara sund och hälsosam. Kanske är det just när alla delar av livet är omhändertagna och i fin balans som man är som närmast ordet lycklig!

Lycklig familj, friskfisk

DITT LIV! DIN HISTORIA!
Du är viktig. Ditt liv och din historia är vad som faktiskt räknas och vi vill hjälpa dig på det sätt vi kan. Vi vill vara din guide till ett fantastiskt friskt liv och sättet vi kan bidra på är genom bra mat.

Genom att äta färsk vildfångad fisk från friska vatten så slår du många flugor i en smäll.

  • Du äter hälsosamt och blir full av bra mineraler, vitaminer, fetter och proteiner.
  • Du får en fantastisk god måltid
  • Du njuter av livet som du givetvis förtjänar. 
  • Du bryr dig om jorden och mänskligheten eftersom du bidrar till fiskets hållbarhet och världshavens fortsatta levnad. Du bryr dig om att bevara arter och hav.

VÅR HISTORIA

Bröderna Bolsöy FriskFisk

Varför ska det vara så svårt att få tag på färsk fisk av hög kvalité till vettiga priser i Sverige? Det undrade vår farmor.

Vår farmor är från Norge och vår farfar är halvnorsk. Såklart har vi fått smaka en del torsk när vi besökt dem. Varför smakade alltid farmors torsk godare än den vi köpte från butiker i Sverige? Vi tyckte att svenskarna också skulle få äta bra, god och färsk fisk. Varför inte använda oss av våra norska kontakter och erbjuda frisk fisk till svenska hushåll? Så vi fyra bröder bestämde oss för att göra slag i saken – att köra upp till Norge i vår kylbil och hämta hem fisk till alla de längtande svenska hushållen.

Vår affärsidé är att varje svenskt hushåll ska kunna äta frisk fisk av absolut högsta kvalité till fördelaktiga priser. MUMS!

Fisk från Norge, hamn, bästa fisken, godast fisk, fisk hem till dörren

Det första vi gjorde när vi bestämde oss för att köra på detta var att sätta oss ner och spalta upp alla frågor vi hade och som vi antog att andra också skulle ha. Vart finns den bästa fisken? Varför ska man äta fisk? Vad är fisk bra för? Varför ska man köpa fisk av just oss? Vad är det vi erbjuder som är unikt? Frågorna var väldigt många fler, men vi ville ha svar på allt för att kunna svara på allt och för att veta att det inte finns bättre fisk att få tag på. Därför gjorde vi research via nätet och genom att ringa olika kontakter inom fiske. Snabbt landade vi i att den bästa kombon för bra, god, miljövänlig, hälsosam och färsk fisk är vildfångad fisk från norra Norge. Tyvärr har Östersjön blivit förstörd, och varken fisk eller växter där mår inte bra. Det är överfiskat och förgiftat. Vi hoppas verkligen att trenden där ska vända, att vattnet där ska bli lika hälsosamt som det en gång i tiden var. När vi läste att en gravid kvinna inte ska äta torsk från Östersjön mer än 2 gånger per år förstod vi hur illa havet blivit behandlat. Vi kollade även den svenska västkusten som visade sig vara bättre än Östersjön, men där föll mycket på att kvalitén på fisken är sämre ju varmare havet är och därför fick det bli norra Norge. Norra Norges ishav är kallt. Det gör att fisken rör på sig mer och köttet blir fastare och bättre vilket betyder att fisken är godare. Att ha den godaste fisken var viktigt för oss. Sen ville vi ha fisk från bestånd som inte minskade, vi ville inte vara med att bidra till att fisken tog slut i haven. Därför bestämde vi oss för att noga följa de kvoter och restriktioner som norska sjömatsrådet satt upp. Även världsnatur fonden har bra riktlinjer.

Rent hav, fisk från bra bestånd, färsk fisk, färsk fisk till dörren, frisk fisk

Efter att ha bollat idéer, läst och reflekterat så kom vi fram till följande. Vi vill sälja färsk filead fisk hem till dörren. Fisken ska vara av den bästa kvalitén och följa säsongen vilket gynnar smaken och fiskbestånden. Vi vill vara med att förbättra kosten, att människor ska få i sig mer av de bra ämnena och mindre av de dåliga ämnena. Närhet mellan hav och hem. Personligt. Att öka kännedomen om fisk, hav och natur. Att ge allt detta till ett pris som känns väldigt värdefullt. Att betala för det ska ske med glädje. Det ska kännas som att man har investerat i sig själv, sin familj och i moder jord. Tack alla ni som är med på resan.

Friska Hälsningar Johan, Fredrik, Mikael och Rikard