Torskrygg med rödvinsås och svamp

Torskrygg med rödvinsås och svamp

Ingredienser

4 portioner

Fisk

  • 6 - 800 g torskrygg
  • Salt och peppar

Såsen

  • Olivolja
  • 1 stor schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl rött vin
  • 2,5 dl kyckling fond alt. buljongtärning och vatten
  • 2 msk smör
  • 3 dl valfri svamp
  • 2 msk hackad purjolök

Tillagning

Koka upp vatten och rikligt med salt i en kastrull där fisken senare ska sjudas, men vänta med att lägga ner fisken tills vi når punkt 7.

Salta och peppra fisken och dela den i portionsstora bitar.

Skala och hacka schalottenlöken i stora bitar. Täck botten på en stor stekpanna med olivolja, pressa ner vitlöksklyftorna och fräs tillsammans med schalottenlöken.

Tillsätt det röda vinet och kyckling fonden. Låt såsen sjuda några minuter och släng sedan schalottenlöken.

Tillsätt smöret till såsen och rör om tills den tjocknat något.

Stek svamp och hackad purjolök i en annan stekpanna. Häll sedan över det i rödvinssåsen och rör om. Dra av plattan.

Sänk värmen i kastrullen med det kokande vattnet så att det endast sjuder. Lägg sedan ner fiskbitarna och låt dom sjuda tills innertemperaturen är 50 grader.

Servera med grönsaker eller potatis.

0 kommentarer

Lämna en kommentar