Vildfångad fisk / 4,8 av 5 stjärnor på Facebook Gratis hemkörning / Ångra beställningen när ni vill / Vildfångad fisk / 4,8 av 5 stjärnor på Facebook
Tillbakablick! 4 år av med och motgång

Tillbakablick! 4 år av med och motgång

Hej! Nu har vi drivit frisk fisk i 4 år. 4 fantastiska år. Det är otroligt vad livet går upp och ner. Jag kommer ihåg första knackningen jag gjorde på ett grannhus.

"Hej! Johan heter jag och bor här bredvid er på Timotejvägen 35."

"Ja, hejhej?"

"Vet ni, om 2 veckor ska jag åka upp till Nordnorge och hämta alldeles färsk fisk direkt från hamnen och köra ner den hit."

"Okej, vad spännande!"

"Ja vi tänkte ta upp beställningar på färska torskfiléer som vi lägger på is i en låda och tänkte höra om ni är sugna på att vara med?"

Det duggade lätt den dagen. Jag var nervös, men på ett pirrigt och väldigt glatt sätt. Jag menar, jag skulle ju äntligen få sätta igång med min stora vision. Den kvällen var det jag och 7 andra som skulle ha färsk fisk. Sen fortsatte vi så under ett par år och dom där 7 personerna har nu blivit 8000. Vi hoppas kunna fortsätta länge till och att vi ska bli 100 000 som älskar den här färska och miljövänliga fisken. 100 000 som älskar bra och god mat och som bryr sig om vad dom stoppar i sig. Mår magen bra mår ju även huvudet bra.

Under de två senaste åren har mycket ändrats på fiskmarknaden och jag tänkte skriva mer om det i ett annat inlägg, men kort och gott vill jag bara säga att det har varit svårt att få tag på fisk av olika anledningar och därför har vi inte fokuserat lika mycket på att hitta fler som vill dela fisken med oss utan jobbat hårt på att få tillgång till den bästa fisken. Nu ser det ut som att vi löst det så snart ska vi få göra mer av det jag älskar mest. Introducera fler till den här fantastiska fisken.

4 år började jag texten med. Vissa dagar har jag bara velat lägga mig ner och ge upp. T.ex den där gången när vi stod på en upphämtningsplats med kylbilen och öppnade bagaget för att börja dela ut till den redan långa kön. Både vi och kunderna fick en chock när dörrarna öppnats. Alla lådor, all fisk hade vält. Allt låg utspritt på marken. Jag ville bara sjunka genom jorden. Det rådde total tystnad i några sekunder. Alla höll andan. Hundratals förstörda kilon när vi redan hade kniven mot strupen. Däremot har ju andra dagar varit som en dans på moln. Dagar då jag verkligen sprudlat av energi. Och vet ni vad? Det är oftast när man fått ha kontakt med alla fantastiska kunder och fått all feedback från er. Ni är alltid förstående och positiva. Tack för det. 

Tanken med den här bloggen är två. Att dela allt som händer hos oss så att ni får större förståelse för verksamheten, fisken och haven, det blir en liten dagbok. Samt att ha ett litet uppslagsverk där man kan hitta information om olika saker. Vi vill dela artiklar och annat. Det var allt för nu.

Friska Hälsningar Johan

FriskFisk

3 kommentarer

09 jan.. 2021 • Postat av Tord Jansson

Jag är nyfiken på er fisk och era priser.

14 nov.. 2020 • Postat av ibfybmrmeh

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

12 sep.. 2019 • Postat av Ellen och Thomas

Hej alla hos Frisk Fisk!

Jag fick reda på eran framtidsvision via Facebook. jag såg att en kille i stan ville säljer färsk fisk. jag var less all illa luktande fisk från Lyckseles mataffärer. min sambo säger hela tiden att jag är petig med maten – ja det är jag. speciellt när det inte luktar så som jag förväntar mig när jag öppnar en förpackning. jag vill dessutom inte blir magsjuk av gammal mat.

Jag var lite skeptiskt i början och tänkte – nåja – en ung kille som har kanske en bra idé. varför ska man inte hjälpa till med att han lyckas med den. så var det gjort. sen var jag jätteglad att vi fick fisken levererat till dörren. för att jag var sjukskriven och hade dålig kondis för att sitta bakom ratten för att köra till upphämtningsplatsen. sambon jobbar i vården och då är han inte alltid hemma vid den tiden som ni kommer till stan. det var ett stort plus!

Ett trevligt skrattande ansikte levererade fisken och det är för mig jätteviktigt att ha med glada människor att göra. surpul kan jag vara själv. SEN öppnade jag lådan!! vilken härlig syn!! färska torskfiléer som la så fint och trivsamt ihop under istäcket. det luktade hav och färsk fisk! vilken lycka! jag lämnade dessutom en smakbit till grannen för att jag var så glad över lilla rikedomen. nästa dagen blev det självklart en supermiddag med fisk och spenat ur ert lilla häfte som man fick vid leveransen. från den stunden var det klart att vi ska bara köpa fisk hos er i framtiden.

även om vi inte kan köpa varje gång en hel låda så gjorde vi reklam hos nära och kära samt grannar och vänner om er och prisade er i allra högsta toner. och vi är glada att ni hade tillräcklig med andan för att fortsätter även när det gick lite trög. men 8000 kunder är väl inte heller så illa. god kvalitet och bra service uppskattar dom flesta och är villiga att betala nån krona mer. det gör vi i alla fall.

nu blev det en lång kommentar – ja så är jag ju – men jag ville bara säger ett stort tack för att ni förverkligade idén och satsade allt på det. vi kommer att beställer hos er denna säsong igen – solklart! vi håller tummen för att ni även lyckas i framtiden och kan utöka ert företag! all lycka till er och era familjer, anställda och frivilliga hjälpare!

Lämna en kommentar