Fiskbiff och spenatcrème
Ingredienser
4 portioner
Fiskbiff
- 600 g sej/kolja
- 4 msk smör
- 2 ägg
- 1 ½ msk potatismjöl
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 krm riven muskot
- 1 tsk salt
- ½ tsk vitpeppar
Spenatcrème
- 4 msk hackad spenat
- 3 msk hackad gräslök
- 3 msk hackad persilja
- 1 tsk senap
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ krm cayennepeppar
- 2 dl créme fraiche
- Salt och vitpeppar
Tillbehör
- Kokt potatis
- Ärtor
Tillagning
Fiskbiff
- Börja med att koka potatis då det tar längst tid.
- Mixa sedan fisken tillsammans med smör, ägg, potatismjöl, vispgrädde, muskot, salt och vitpeppar. Smeten ska inte bli helt slät.
- Värm smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar och stek några minuter på varje sida.
Spenatcrème
Mixa alla ingredienser utom créme fraichen till spenatcrémen i en mixer eller med en mixer stav. Rör sedan ner creme fraichen för sig något mildare.
Av Karolina Nieminen
Servera sedan biffarna med potatis, spenatcréme och ärtor.