Vildfångad fisk / 4,9 av 5 stjärnor på Facebook Gratis hemkörning / Ångra beställningen när ni vill / Vildfångad fisk / 4,9 av 5 stjärnor på Facebook
Fiskbiff och spenatcrème

Fiskbiff och spenatcrème

Ingredienser

4 portioner

Fiskbiff

  • 600 g sej/kolja
  • 4 msk smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar

Spenatcrème

  • 4 msk hackad spenat
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ krm cayennepeppar
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt och vitpeppar

Tillbehör

  • Kokt potatis
  • Ärtor

Tillagning

Fiskbiff

  1. Börja med att koka potatis då det tar längst tid.
  2. Mixa sedan fisken tillsammans med smör, ägg, potatismjöl, vispgrädde, muskot, salt och vitpeppar. Smeten ska inte bli helt slät.
  3. Värm smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar och stek några minuter på varje sida.

Spenatcrème

Mixa alla ingredienser utom créme fraichen till spenatcrémen i en mixer eller med en mixer stav. Rör sedan ner creme fraichen för sig något mildare.

Av Karolina Nieminen

Servera sedan biffarna med potatis, spenatcréme och ärtor.

0 kommentarer

Lämna en kommentar